

Duitse biefstuk met ratatouille
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
9.67 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
1 stuk Courgette
1 stuk Aubergine
3 stuks Trostomaten
2 eetlepel Olijfolie mild
1 eetlepel Tomatenpuree
1 stuk Tomatenblokjes
2 eetlepel Oregano
2 eetlepel Roomboter
4 stuks Duitse biefstuk
Bereidingswijze
1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de courgette, aubergine en tomaat in plakjes.
2. Verhit 2/3 van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan tot de ui zacht begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met een tl oregano, peper en zout en laat 20 minuten inkoken .
3. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
4. Verdeel de tomatensaus over een ovenschaal of ovenbestendige pan en verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat afgewisseld dakpansgewijs hierop.
5. Schenk de resterende olijfolie over de groenten en breng op smaak met de rest van de oregano, peper en zout. Bak 30 tot 35 minuten af in de oven, tot de groenten gaar zijn.
6. Verhit intussen de boter in een koekenpan. Breng de Duitse biefstukken op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten aan, tot het vlees gaar is. Serveer de ratatouille met de Duitse biefstukken en optioneel wat stokbrood.
Meer recepten in de categorie