Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Duizend-gatenpannenkoekjes met sinaasappel en honing

Duizend-gatenpannenkoekjes met sinaasappel en honing

Ingrediënten

  • 250 g mix voor griesmeelpudding
  • 50 g bloem
  • 12 g bakpoeder
  • 6 g gist
  • 1 tl suiker
  • 2 mespunten zout
  • 3 handsinaasappels
  • 3 el honing
  • 30 g amandelschaafsel
Duizend-gatenpannenkoekjes met sinaasappel en honing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten behalve de sinaasappel, honing en het amandelschaafsel met elkaar in een kom. Voeg 500 ml lauwwarm water toe en meng goed. Dit kun je doen met een garde of in een keukenmachine. Laat 15 minuten rusten op een warme plek.
  2. Snijd ondertussen de schil van de sinaasappels. Snijd het vruchtvlees in partjes en meng met de honing. Verwarm een droge koekenpan op laag vuur en rooster 5-10 minuten tot het schaafsel goudbruin kleurt.
  3. Verwarm de koekenpan opnieuw en giet een lepel beslag in de pan. Bak er een mooi rond pannenkoekje van, tot de luchtbelletjes aan de bovenkant openknappen en resulteren in gaatjes. Bak totdat de bovenkant droog is en leg het pannenkoekje op een bord of schone theedoek. Ga zo door met de rest van het beslag.
  4. Serveer de pannenkoekjes met de sinaasappelpartjes en het amandelschaafsel.