
Duizend-gatenpannenkoekjes met sinaasappel en honing
4 pers.
ca. 30 min
Arabisch
Ingrediënten
250 g mix voor griesmeelpudding
50 g bloem
12 g bakpoeder
6 g gist
1 tl suiker
2 mespunten zout
3 handsinaasappels
3 el honing
30 g amandelschaafsel
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten behalve de sinaasappel, honing en het amandelschaafsel met elkaar in een kom. Voeg 500 ml lauwwarm water toe en meng goed. Dit kun je doen met een garde of in een keukenmachine. Laat 15 minuten rusten op een warme plek.
Snijd ondertussen de schil van de sinaasappels. Snijd het vruchtvlees in partjes en meng met de honing. Verwarm een droge koekenpan op laag vuur en rooster 5-10 minuten tot het schaafsel goudbruin kleurt.
Verwarm de koekenpan opnieuw en giet een lepel beslag in de pan. Bak er een mooi rond pannenkoekje van, tot de luchtbelletjes aan de bovenkant openknappen en resulteren in gaatjes. Bak totdat de bovenkant droog is en leg het pannenkoekje op een bord of schone theedoek. Ga zo door met de rest van het beslag.
Serveer de pannenkoekjes met de sinaasappelpartjes en het amandelschaafsel.