1. Home/
  2. Recepten/
  3. Dunne citroenflensjes gevuld met ricottaroom

Dunne citroenflensjes gevuld met ricottaroom

Dunne citroenflensjes gevuld met ricottaroom product foto
  • Ingredienten:

  • 200 g bloem
  • poedersuiker
  • rasp en sap van 1 citroen (Bio)
  • 1 zakje vanille­suiker
  • 200 g ricotta
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 300 ml melk
  • 100 ml water
  • 50 g gesmolten boter
  • 100 ml slagroom
  • 75 g geraspte kokos
  • 40 g gepelde pistachenootjes, fijngehakt
  • EXTRA 3 (meng)kommen
Bereiden
Klop de bloem met een eetlepel poedersuiker, citroenrasp en sap van een ½ citroen, de eieren en een scheut melk los. Klop dan alle melk en water erdoor en laat een halfuurtje staan.
Klop de boter erdoor, verwarm de koekenpan en bak 12 dunne flensjes van dit beslag.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop in een andere kom de ricotta los en schep hier slagroom en de helft van de geraspte kokos en de helft van de pistachenootjes doorheen.
Leg op elk flensje een lepel ricottaroom en vouw of rol het flensje losjes op.
Leg op elk bord 3 flensjes en bestrooi met poedersuiker, de rest van de kokos, pistachenootjes en de rasp van de rest van de citroen. Serveer eventueel met warme aardbeienjam en een extra dot slagroom.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 22 g
  • koolhydraten
  • 59 g
  • vet
  • 48 g
  • Kcal
  • 765
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie