
Dunne citroenflensjes gevuld met ricottaroom
4 pers.
ca. 50 min
Frans
Ingrediënten
200 g bloem
poedersuiker
rasp en sap van 1 citroen (Bio)
1 zakje vanillesuiker
200 g ricotta
3 eieren, losgeklopt
300 ml melk
100 ml water
50 g gesmolten boter
100 ml slagroom
75 g geraspte kokos
40 g gepelde pistachenootjes, fijngehakt
EXTRA 3 (meng)kommen
Bereidingswijze
Klop de bloem met een eetlepel poedersuiker, citroenrasp en sap van een ½ citroen, de eieren en een scheut melk los. Klop dan alle melk en water erdoor en laat een halfuurtje staan.
Klop de boter erdoor, verwarm de koekenpan en bak 12 dunne flensjes van dit beslag.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Klop in een andere kom de ricotta los en schep hier slagroom en de helft van de geraspte kokos en de helft van de pistachenootjes doorheen.
Leg op elk flensje een lepel ricottaroom en vouw of rol het flensje losjes op.
Leg op elk bord 3 flensjes en bestrooi met poedersuiker, de rest van de kokos, pistachenootjes en de rasp van de rest van de citroen. Serveer eventueel met warme aardbeienjam en een extra dot slagroom.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
765 kcal
Vetten
48 gram
Koolhydraten
59 gram
Eiwitten
22 gram