
Dutch baby
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
4 eieren
75 g bloem
1 el kaneel + extra voor serveren
175 ml karnemelk
2 el ahornsiroop + extra voor serveren
40 g boter
2 rode grapefruits
100 g bramen
500 g Griekse yoghurt 10%
poedersuiker
Gietijzeren pan van 18 cm Ø
Mixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C en zet de gietijzeren pan in de oven. Klop de eieren los in een kom met de mixer. Zeef de bloem en kaneel erboven, voeg de karnemelk en ahornsiroop toe en klop kort tot een glad beslag.
Neem de pan uit de oven en laat de boter smelten in de pan. Verdeel het goed, ook aan de rand van de pan.
Schenk het beslag erbij en bak de Dutch Baby in ca. 20 min. goudbruin en superluchtig.
Schil ondertussen de schil van de grapefruits en snijd het vruchtvlees tussen de partjes uit. Serveer de Dutch Baby met de vruchten, evt. extra ahornsiroop en de yoghurt. Bestrooi met poedersuiker.
Variatietip!
Dit is een supersnelle pannenkoek. Maar je kunt het beslag de avond van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Dan heb je meer tijd om de tafel extra feestelijk te maken. De Dutch Baby moet dan 5 min. langer in de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
464 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
35 gram
Eiwitten
17 gram