Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Dutch baby

Dutch baby

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 75 g bloem
  • 1 el kaneel + extra voor serveren
  • 175 ml karnemelk
  • 2 el ahornsiroop + extra voor serveren
  • 40 g boter
  • 2 rode grapefruits
  • 100 g bramen
  • 500 g Griekse yoghurt 10%
  • poedersuiker
  • Gietijzeren pan van 18 cm Ø
  • Mixer
Dutch baby product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en zet de gietijzeren pan in de oven. Klop de eieren los in een kom met de mixer. Zeef de bloem en kaneel erboven, voeg de karnemelk en ahornsiroop toe en klop kort tot een glad beslag.
  2. Neem de pan uit de oven en laat de boter smelten in de pan. Verdeel het goed, ook aan de rand van de pan.
  3. Schenk het beslag erbij en bak de Dutch Baby in ca. 20 min. goudbruin en superluchtig.
  4. Schil ondertussen de schil van de grapefruits en snijd het vruchtvlees tussen de partjes uit. Serveer de Dutch Baby met de vruchten, evt. extra ahornsiroop en de yoghurt. Bestrooi met poedersuiker.

Variatie

Dit is een supersnelle pannenkoek. Maar je kunt het beslag de avond van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Dan heb je meer tijd om de tafel extra feestelijk te maken. De Dutch Baby moet dan 5 min. langer in de oven.

    Voedingswaarde

  • Kcal 464
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 35 g
  • Vet 27 g