1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Easy panna cotta met aardbeien

Easy panna cotta met aardbeien

Easy panna cotta met aardbeien product foto
  • Ingredienten:

  • 3 gelatineblaadjes
  • 450 ml ongezoete, ongeklopte slagroom
  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 250 gram aardbeien
Bereiden
Laat de gelatineblaadjes een paar minuten wellen in een kom met koud water.
Giet ondertussen de slagroom, melk, kristalsuiker en vanille-aroma in een pan en verhit op rustig vuur tot het mengsel heet is, maar niet kookt. Haal de pan vervolgens van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit boven de kom zodat het meeste water eruit is, en voeg het toe aan het mengsel in de pan.
Roer goed met een garde totdat alle gelatine is opgelost.
Giet het mengsel voorzichtig in vier glaasjes.
Zet deze ten minste 3 tot 4 uur in de koelkast. Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren. Serveer de panna cotta met de partjes aardbei.
Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie