
Easy panna cotta met aardbeien
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
3 gelatineblaadjes
450 ml ongezoete, ongeklopte slagroom
200 ml halfvolle melk
100 gram kristalsuiker
1 theelepel vanille-aroma
250 gram aardbeien
Bereidingswijze
Laat de gelatineblaadjes een paar minuten wellen in een kom met koud water.
Giet ondertussen de slagroom, melk, kristalsuiker en vanille-aroma in een pan en verhit op rustig vuur tot het mengsel heet is, maar niet kookt. Haal de pan vervolgens van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit boven de kom zodat het meeste water eruit is, en voeg het toe aan het mengsel in de pan.
Roer goed met een garde totdat alle gelatine is opgelost.
Giet het mengsel voorzichtig in vier glaasjes.
Zet deze ten minste 3 tot 4 uur in de koelkast. Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren. Serveer de panna cotta met de partjes aardbei.
Meer recepten in de categorie