1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eendenborstfilet met rode kool en aardappelpuree

Eendenborstfilet met rode kool en aardappelpuree

Eendenborstfilet met rode kool en aardappelpuree product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pot(ten) Peper en zout
  • 1 el Scheutje melk
  • 1000 g panklare aardappelen (geschild en in stukken)
  • 4 stuk(ken) tamme eendenborstfilets
  • 25 g roomboter
  • 1 pot(ten) Bonduelle Special Touch rode kool met appeltjes, steranijs en hibiscus
  • 1 pot(ten) PLUS appelmoes pot à 370ml.
Bereiden
Snijd kruislings sneetjes in het vet van de eendenborst. Leg de eendenborst op het vet in een droge, verhitte pan. Bak de vetkant krokant bruin in ongeveer 6 minuten, draai de eendenborst om en bak deze goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de aardappelen in water met wat zout gaar. Pureer de aardappelen en maak smeuïg met een scheutje melk en een klontje roomboter. Kruid naar smaak met peper en zout.
Bereid vervolgens de rode kool met de kruiden zoals aangegeven op de verpakking.
Leg de eendenborst samen met de puree op het bord en serveer met de rode kool en de appelmoes.
Variatie
Dranktip: Grolsch herfstbok
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 26 g
  • koolhydraten
  • 55 g
  • vet
  • 35 g
  • Kcal
  • 633
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie