
Eendenborstfilet met rode kool en aardappelpuree
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 pot(ten) Peper en zout
1 el Scheutje melk
1000 g panklare aardappelen (geschild en in stukken)
4 stuk(ken) tamme eendenborstfilets
25 g roomboter
1 pot(ten) Bonduelle Special Touch rode kool met appeltjes, steranijs en hibiscus
1 pot(ten) PLUS appelmoes pot à 370ml.
Bereidingswijze
Snijd kruislings sneetjes in het vet van de eendenborst. Leg de eendenborst op het vet in een droge, verhitte pan. Bak de vetkant krokant bruin in ongeveer 6 minuten, draai de eendenborst om en bak deze goudbruin en gaar.
Kook ondertussen de aardappelen in water met wat zout gaar. Pureer de aardappelen en maak smeuïg met een scheutje melk en een klontje roomboter. Kruid naar smaak met peper en zout.
Bereid vervolgens de rode kool met de kruiden zoals aangegeven op de verpakking.
Leg de eendenborst samen met de puree op het bord en serveer met de rode kool en de appelmoes.
Variatietip!
Dranktip: Grolsch herfstbok
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
633 kcal
Vetten
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Eiwitten
26 gram