Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eendenborstfilet met rode kool en aardappelpuree

Eendenborstfilet met rode kool en aardappelpuree

Ingrediënten

  • 1 pot(ten) Peper en zout
  • 1 el Scheutje melk
  • 1000 g panklare aardappelen (geschild en in stukken)
  • 4 stuk(ken) tamme eendenborstfilets
  • 25 g roomboter
  • 1 pot(ten) Bonduelle Special Touch rode kool met appeltjes, steranijs en hibiscus
  • 1 pot(ten) PLUS appelmoes pot à 370ml.
Eendenborstfilet met rode kool en aardappelpuree product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd kruislings sneetjes in het vet van de eendenborst. Leg de eendenborst op het vet in een droge, verhitte pan. Bak de vetkant krokant bruin in ongeveer 6 minuten, draai de eendenborst om en bak deze goudbruin en gaar.
  2. Kook ondertussen de aardappelen in water met wat zout gaar. Pureer de aardappelen en maak smeuïg met een scheutje melk en een klontje roomboter. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Bereid vervolgens de rode kool met de kruiden zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Leg de eendenborst samen met de puree op het bord en serveer met de rode kool en de appelmoes.

Variatie

Dranktip: Grolsch herfstbok

    Voedingswaarde

  • Kcal 633
  • Eiwit 26 g
  • Koolhydraten 55 g
  • Vet 35 g