

Eenpansgerecht met kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
6.68 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Kipdrumsticks
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Kurkuma
1 theelepel Oregano
1 stuk Uien
3 tenen Knoflook
2 eetlepel Olijfolie
2 stuks Paprika
300 gram Rijst
2 stuks Bouillon
150 gram Doperwten
Bereidingswijze
1. Meng de kip met de paprikapoeder, kurkuma en oregano en breng verder op smaak met peper en zout.
2. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de kip rondom aan tot deze gaar is. Haal uit de pan en zet opzij. Voeg dan de ui, paprika en knoflook toe aan de pan en bak kort aan.
3. Voeg de rijst toe, samen met de bouillonblokjes en 650 ml kokend water. Roer door en laat met deksel op de pan de rijst gaar koken, ongeveer 8 à 10 minuten. Controleer af en toe of je extra water moet toevoegen.
4. Voeg wanneer de rijst bijna klaar is de doperwten toe, meng door en leg vervolgens de kip op de rijst en laat weer opwarmen. Dien direct op.
Meer recepten in de categorie