
Eenpanspasta met rucola
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
400 gram champignons (in stukjes)
500 gram penne
1 blik tomatenblokjes (400 g)
600 milliliter groentebouillon
85 gram rucola
25 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee.
2. Schep de pasta erdoor. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook.
3. Kook de pasta op een matige stand in 10-12 min. beetgaar en tot al het vocht is opgenomen. Roer regelmatig zodat de pasta niet plakt.
4. Neem de pan van de warmtebron. Schep de rucola door de pasta en breng op smaak met zout en peper. Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
571 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
104 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie