

Eenpanspasta met rundergehakt
4 pers.
ca. 20 min
14.16 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 eetlepel Olijfolie
1 stuk Uien
3 tenen Knoflook
10 stuks Zongedroogde tomaten
300 gram Gehakt
1 theelepel Oregano
425 ml Passata
300 gram Penne
60 gram Parmigiano
150 gram Ricotta
10 gram Basilicum
Bereidingswijze
1. Snipper de ui, hak de knoflook en zongedroogde tomaat fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui aan. Wanneer de ui glazig is, voeg dan de knoflook en zongedroogde tomaat toe. Bak kort mee.
2. Voeg het gehakt en de oregano toe, breng op smaak met peper en zout, meng goed door. Wanneer het gehakt goudbruin is, voeg dan de passata, 400 ml water en de penne toe. Meng door en laat 7 minuten pruttelen met de deksel op de pan, maar roer regelmatig door. Als je pan veel stoom laat ontsnappen kan het nodig zijn om tussendoor extra water toe te voegen.
3. Zet, wanneer de pasta gaar is, het vuur uit en voeg 60 gram geraspte Parmezaan, 75 gram ricotta en bijna alles van de fijngehakte basilicum toe. Meng door en breng op smaak met peper en zout.
4. Dien op, garneer met de resterende ricotta, Parmezaan en basilicum.
Meer recepten in de categorie