Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eenpanspasta met rundergehakt

Eenpanspasta met rundergehakt

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 stuk Uien
  • 3 tenen Knoflook
  • 10 stuks Zongedroogde tomaten
  • 300 gram Gehakt
  • 1 theelepel Oregano
  • 425 ml Passata
  • 300 gram Penne
  • 60 gram Parmigiano
  • 150 gram Ricotta
  • 10 gram Basilicum
Eenpanspasta met rundergehakt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, hak de knoflook en zongedroogde tomaat fijn. Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui aan. Wanneer de ui glazig is, voeg dan de knoflook en zongedroogde tomaat toe. Bak kort mee.
  2. Voeg het gehakt en de oregano toe, breng op smaak met peper en zout, meng goed door. Wanneer het gehakt goudbruin is, voeg dan de passata, 400 ml water en de penne toe. Meng door en laat 7 minuten pruttelen met de deksel op de pan, maar roer regelmatig door. Als je pan veel stoom laat ontsnappen kan het nodig zijn om tussendoor extra water toe te voegen.
  3. Zet, wanneer de pasta gaar is, het vuur uit en voeg 60 gram geraspte Parmezaan, 75 gram ricotta en bijna alles van de fijngehakte basilicum toe. Meng door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Dien op, garneer met de resterende ricotta, Parmezaan en basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 605
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 59 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 4