
Eenpansrijst met champignons, ei en amandelen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
2 el PLUS Olijfolie
2 preien, in ringen
1 bakje champignons (250 g), in plakjes
2 tl kerrie
300 g PLUS Basmatirijst
200 g PLUS Tuinerwten (diepvries)
750 ml PLUS Groentebouillon (van blokje)
3 takjes krulpeterselie, fijngehakt
4 PLUS Vrije uitloop eieren, (gekookt) in partjes
3 el PLUS Ongezouten amandelen, grofgehakt
Bereidingswijze
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de prei 3 min. Voeg de champignons toe en bak 2 min. mee. Schep de kerrie erdoor.
Voeg de rijst en erwten toe en bak 1 min. met de groenten mee. Schenk de bouillon in de pan. Breng aan de kook.
Leg het deksel op de pan en kook de rijst op laag vuur in 10 min. gaar.
Schep van het vuur de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper. Verdeel de partjes ei over de rijst en bestrooi met de amandelen.
Variatietip
Liever met een beetje vlees of vis? Schep met de peterselie 150 g hamreepjes of 100 g gerookte zalmblokjes door de rijst. Gebruik eventueel 2 eieren minder.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
572 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
72 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
22 gram
Zout
1.80 gram
Meer recepten in de categorie