Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Eenpersoons tarte tatin

Eenpersoons tarte tatin

4 pers.
ca. 90 min
Hollands

Ingrediënten

75 g suiker
30 g roomboter
4 (niet te grote) Elstar appels
4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
4 kleine bolletjes vanille-roomijs
EXTRA appelboor, muffinvorm, bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de suiker in een steelpan met 2 el water en laat op heel laag vuur smelten. Roer niet, want dan kan het mengsel gaan klonteren. Als de vloeistof helder is, zet het vuur dan wat hoger en laat de suiker karamelliseren. Heeft het een lichtbruine kleur, neem de pan dan van het vuur en voeg de boter toe. Pas op, dit kan spetteren en is heel heet! Roer door tot je een lichtbruine karamel hebt. Klontert het mengsel nu alsnog, zet de pan dan even terug op het vuur en laat het mengsel weer smelten tot karamel.
Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Verdeel de karamel over de 4 muffinvormen. Leg in elke holte een appel en zet de muffinvorm 1 uur in de oven. Keer de appels halverwege de bereidingstijd voorzichtig. En weer: pas op, want de karamel is heet.
Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en steek (of snij) er 4 rondjes uit van ± 8 cm, de maat van de holtes van de muffinvorm. Prik het bladerdeeg in met een vork en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Leg een vel bakpapier op het bladerdeeg en dek af met een ovenbestendig rekje of rooster. Zo blijft het deeg plat. Bak het bladerdeeg 25 min. in de oven met de appels.
Neem de muffinvorm uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Zijn de plakjes bladerdeeg mooi goudbruin en knapperig, dan zijn ze klaar. Zien ze nog wat bleek, bak ze dan nog even op 180 °C.
Leg de plakjes bladerdeeg op de appels in de muffinvorm en leg er een snijplank op. Keer alles tegelijk om. De gekarameliseerde appels liggen nu als een taartje op het deeg. Leg ze op de borden en serveer met wat ijs in het boorgat of ernaast.

Variatietip!

Het bladerdeeg dat je over hebt na het snijden van de rondjes kun je gewoon meebakken. Als je ze daarna breekt kun je ze erbij serveren als ‘croutons’. Ook lekker: restjes bladerdeeg frituren en bestrooien met poedersuiker en kaneel als snack.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
4 gram
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing Toevoeging
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Lay’s Bugles en Lay’s Wokkels

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen