
Egg benedict
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
Egg Benedict: 4 Engelse muffins (of 8 stuks toast)
8 plakjes ham
8 eieren
200 g spinazie
verse kervel of peterselie
Hollandaise saus: 3 eierdooiers
2 el
azijn
4 el witte wijn
250 g boter (gesmolten)
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
Bestrijk 8 stukjes plasticfolie met olie en bekleed hiermee kleine kopjes.
Breek in elk bekleed kopje voorzichtig een eitje, de dooier moet heel blijven.
Draai het plasticfolie een beetje aan en zet de kopjes in een stoommandje.
Pocheer de eitjes door ze 7 minuten te stomen op 100°C.
Grill intussen de halve muffins en de hamplakjes.
Stoom of bak de spinazie heel kort.
Leg op elk bord 2 halve muffins met daarop de ham en de spinazie.
Pak de eieren voorzichtig uit het folie en leg ze op de spinazie.
Overgiet de eieren met de warme Hollandaise saus en garneer met een takje kervel of peterselie.
Hollandaise saus
Klop eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig.
Voeg langzaam en geleidelijk de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers.
Zout en peper naar smaak toevoegen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
761 kcal