Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Egg benedict

Egg benedict

Ingrediënten

  • Egg Benedict: 4 Engelse muffins (of 8 stuks toast)
  • 8 plakjes ham
  • 8 eieren
  • 200 g spinazie
  • verse kervel of peterselie
  • Hollandaise saus: 3 eierdooiers
  • 2 el
  • azijn
  • 4 el witte wijn
  • 250 g boter (gesmolten)
  • zout
  • versgemalen peper
Egg benedict product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bestrijk 8 stukjes plasticfolie met olie en bekleed hiermee kleine kopjes.
  2. Breek in elk bekleed kopje voorzichtig een eitje, de dooier moet heel blijven.
  3. Draai het plasticfolie een beetje aan en zet de kopjes in een stoommandje.
  4. Pocheer de eitjes door ze 7 minuten te stomen op 100°C.
  5. Grill intussen de halve muffins en de hamplakjes.
  6. Stoom of bak de spinazie heel kort.
  7. Leg op elk bord 2 halve muffins met daarop de ham en de spinazie.
  8. Pak de eieren voorzichtig uit het folie en leg ze op de spinazie.
  9. Overgiet de eieren met de warme Hollandaise saus en garneer met een takje kervel of peterselie.
  10. Hollandaise saus
  11. Klop eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig.
  12. Voeg langzaam en geleidelijk de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers.
  13. Zout en peper naar smaak toevoegen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 761