
Egg drop soup
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Chinees
Ingrediënten
1 liter groentebouillon
1 theelepel sesamolie
0.5 theelepels suiker
0.5 theelepels kurkuma
2 eetlepels maizena
3 eieren (losgeklopt)
2 lente-/bosuitjes (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Breng de bouillon aan de kook. Meng de sesamolie, suiker en kurkuma erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
2. Meng de maizena met 75 ml koud water. Voeg het maizenamengsel al roerend toe aan de bouillon.
3. Gebruik een pollepel om een draaikolk in de soep te roeren en druppel langzaam het ei erbij, tot alles is toegevoegd. Schep de soep in kommen en bestrooi met de bosui.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
100 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie