

Eggs benedict croissants
Ontbijt
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
8.97 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Croissants
4 stuks Eieren
250 gram Roomboter
3 stuks Eidooiers
4 eetlepel Witte wijnazijn
1 theelepel Citroensap
150 gram Ham
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de croissants volgens de bereidingswijze op de verpakking.
2. Breng een pan met water aan de kook en kook of pocheer hierin de eitjes, gedurende respectievelijk 6 of 6 minuten. De dooier moet nog lopen, terwijl het eiwit is gestold.
3. Smelt de roomboter. Roer de eidooiers, de azijn en het citroensap door elkaar in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water en klop ze au bain-marie luchtig. Breng op smaak met zwarte peper en een mespuntje zout.
4. Voeg in een dunne straal de gesmolten boter bij de eidooiers, terwijl je blijft kloppen. Ga zo door tot je een luchtige saus hebt. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
5. Halveer de croissants in de lengte. Beleg met de ham en de eitjes, en garneer met de hollandaisesaus. Serveer zo snel mogelijk.
Meer recepten in de categorie