Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eggs benedict croissants

Eggs benedict croissants

Ingrediënten

  • 4 stuks Croissants, nog af te bakken
  • 4 stuks Eieren, op kamertemperatuur
  • 250 gram Roomboter, ongezouten
  • 3 stuks Eidooiers, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepel Witte wijnazijn
  • 1 theelepel Citroensap
  • 150 gram Ham
Eggs benedict croissants product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de croissants volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. 2. Breng een pan met water aan de kook en kook of pocheer hierin de eitjes, gedurende respectievelijk 6 of 6 minuten. De dooier moet nog lopen, terwijl het eiwit is gestold.
  3. 3. Smelt de roomboter. Roer de eidooiers, de azijn en het citroensap door elkaar in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met een laagje kokend water en klop ze au bain-marie luchtig. Breng op smaak met zwarte peper en een mespuntje zout.
  4. 4. Voeg in een dunne straal de gesmolten boter bij de eidooiers, terwijl je blijft kloppen. Ga zo door tot je een luchtige saus hebt. Proef en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
  5. 5. Halveer de croissants in de lengte. Beleg met de ham en de eitjes, en garneer met de hollandaisesaus. Serveer zo snel mogelijk.

    Voedingswaarde

  • Kcal 646
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 13 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 60 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 39
  • Vezels 0