Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Egyptische foul, stoofschotel van tuinbonen, kikkererwten en tomaat

Egyptische foul, stoofschotel van tuinbonen, kikkererwten en tomaat

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 3 trostomaten, in stukjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 300 g tuinbonen fijn (300 g, vriesvers)
  • 225 g kikkererwten, uitgelekt
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 4 el peterselie, fijn gesneden (bakje 40 g) EXTRA aardappelstamper
Egyptische foul, stoofschotel van tuinbonen, kikkererwten en tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de uien 5 minuten, zonder dat ze gaan kleuren.
  2. Voeg de tomaat, komijn, tuinbonen en kikkererwten toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg 30 ml water toe, leg een deksel op de pan en stoof circa 15 minuten.
  4. Voeg het citroensap toe en roer de peterselie erdoor. Druk met de aardappelstamper de bonen in de pan tot een grove puree. Voeg eventueel nog een beetje water toe om het smeuïger te maken. Schep de stoofschotel in 4 kommen.

Variatie

Lekker met warme pitabroodjes of Turks brood. Van een restje van deze stoofschotel maak je zo een heerlijke lunchsoep. Je hoeft alleen maar wat kippenbouillon toe te voegen. Kruid eventueel overgebleven kikkererwten met peper en paprikapoeder, besprenkel met olijfolie en rooster knapperig in een voorverwarmde oven op 200ºC.

    Voedingswaarde

  • Kcal 265
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 14 g