Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Egyptische foul, stoofschotel van tuinbonen, kikkererwten en tomaat

Egyptische foul, stoofschotel van tuinbonen, kikkererwten en tomaat

Egyptische foul, stoofschotel van tuinbonen, kikkererwten en tomaat product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 el olijfolie
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 3 trostomaten, in stukjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 300 g tuinbonen fijn (300 g, vriesvers)
  • 225 g kikkererwten, uitgelekt
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 4 el peterselie, fijn gesneden (bakje 40 g) EXTRA aardappelstamper
Bereiden
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de uien 5 minuten, zonder dat ze gaan kleuren.
Voeg de tomaat, komijn, tuinbonen en kikkererwten toe. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg 30 ml water toe, leg een deksel op de pan en stoof circa 15 minuten.
Voeg het citroensap toe en roer de peterselie erdoor. Druk met de aardappelstamper de bonen in de pan tot een grove puree. Voeg eventueel nog een beetje water toe om het smeuïger te maken. Schep de stoofschotel in 4 kommen.
Variatie
Lekker met warme pitabroodjes of Turks brood. Van een restje van deze stoofschotel maak je zo een heerlijke lunchsoep. Je hoeft alleen maar wat kippenbouillon toe te voegen. Kruid eventueel overgebleven kikkererwten met peper en paprikapoeder, besprenkel met olijfolie en rooster knapperig in een voorverwarmde oven op 200ºC.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
20 g
vet
14 g
Kcal
265