
Ei ‘en cocotte’ met broodsoldaatjes
Brunch
4 pers.
ca. 45 Min
Ingrediënten
200 ml slagroom
4 eieren
2 bosui
meergranen brood
olijfolie
zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Vul 4 kleine ovenschaaltjes met 50 ml room en 1 ei. Verdeel er 2 in ringen gesneden lente-uitjes over.
Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal met een laag heet water tot 1 cm onder de rand van de vormpjes. Bak 25 minuten in de oven tot de dooier gestold is.
Snijd ondertussen 2 stevige meergranen boterhammen in repen van ongeveer 1 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Even besprenkelen met olijfolie, zout en peper.
Bak in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin. Lepel het ei op met de broodsoldaatjes.
Meer recepten in de categorie