
Ei in toast met gerookte zalm
Ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
4 sneden wit casinobrood
25 g verse roomkaas met kruiden
50 g gerookte zalmfilet
4 eieren (Biologisch PLUS)
1 el zonnebloemolie
Keukenmateriaal: muffinvorm (4 holtes), deegroller
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de muffinholtes in met 1 el olie.
Snijd de korsten van het brood en rol de sneetjes brood met een deegroller plat. Druk ze goed tegen de bodem en de wand van de muffinholtes. Besmeer het brood met de roomkaas en verdeel er
de gerookte zalm over. Breek boven elke holte een ei.
Bak de ei in toast in de voorverwarmde oven 8-10 min., tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht en romig.
Variatietip
Vervang de gerookte zalm door een half plakje ham of kaas.