
Eierdopje zalm-amuse
Amuse
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
3 eetlepels krabvlees (blik)
1 ei (hardgekookt)
2 eetlepels mayonaise
2 lente-/bosuitjes (ragfijn gesneden)
4 plakken gerookte zalm
4 bladeren ijsbergsla (ragfijn gesneden)
Bereidingswijze
1. Druk het vocht goed uit het krabvlees.
2. Pel het ei en neem de dooier eruit. Prak de dooier met de mayonaise en hak het eiwit fijn.
3. Vermeng het krabvlees met het eigeel en -wit en de bosui, en breng op smaak met peper. Vorm 4 balletjes en rol deze in een plakje zalm.
4. Vul de eierdopjes met wat slareepjes en leg hierop een zalmpakketje. Serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
145 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie