
Eierwraps met saté en gegrilde groenten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 krop ijsbergsla
1 stuk courgette
4 bakjes kipsaté
8 stuks eieren
3 stengels bosuien
1 theelepel sambal
200 gram taugé
300 gram bospenen
Bereidingswijze
1. Verwarm de kipsaté volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Was en snijd ondertussen de courgette in dunne repen en de bospenen in dunne strookjes ter grootte van een lucifer. Snijd de ijsbergsla fijn en de bosui in ringen.
3. Verwarm een grillpan of contactgrill en gril de courgette rondom 5 minuten.
4. Breek vervolgens de eieren boven een kom en kluts ze met een garde. Voeg de bosui en de sambal toe en roer nogmaals goed.
5. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak van de geklutste eieren 4 omeletten.
6. Vul de omeletten met de ijsbergsla, de saté, de courgette, de taugé en de bospeen. Vouw de omeletten dicht als wraps en verdeel ze over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2734 Kj
Calorieën
650 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
47 gram