
Eimuffins van bladerdeeg met kaas en spek
Ontbijt
8 pers.
ca. 45 min
Engels
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg
8 cherrytomaatjes
100 gram geraspte kaas
8 eieren
8 plakken ontbijtspek
1 stengel lente-ui (in ringetjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd rondjes of vierkantjes uit het verse bladerdeeg.
2. Vouw in elk kuiltje van de muffinbakvorm een stukje bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
3. Bak de bladerdeegschaaltjes in 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Als de tijd voorbij is haal je de bakvorm eruit en zet je de oven op 150°C.
4. Leg in elk bladerdeegkuipje een hoopje geraspte kaas, een in vieren gesneden cherrytomaatje en een plakje ontbijt spek. Het geeft een leuk effect als je de uiteindes over het randje heen laat komen.
5. Breek in elk bakje een eitje. Verdeel het restant geraspte kaas over de bakjes. Zet de vorm terug in de oven en bak de muffins in 20 minuten gaar op 150°C.
6. Breng de muffins op smaak met zout en peper en garneer met wat ringetjes lente-ui.
Meer recepten in de categorie