

Eiwitrijke aspergesalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
9.41 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Kipdijfilet
1 Snufje Paprikapoeder
1 Snufje Knoflookpoeder
2 eetlepel Olijfolie mild
6 stuks Asperges wit
4 stuks Eieren
1 Teen Knoflook
2 eetlepel Skyr
1 eetlepel Mayonaise
1 Mespunt Mosterd
50 gram Parmigiano
150 gram Veldsla
Bereidingswijze
1. Breng de kip op smaak met de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout. Verhit een ruime eetlepel olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten aan, tot gaar.
2. Schil de asperges, snijd de houtige uiteindes af en kook de asperges 5 minuten. Dep droog, smeer in met de resterende olie en gril in een (gril)pan.
3. Breng een steelpan met water aan de kook. Voeg wanneer het water kookt de eieren voorzichtig toe en kook 7 minuten. Spoel daarna goed af met koud water om het kookproces te stoppen.
4. Rasp de knoflook en meng deze met de Skyr, mayonaise, mosterd en Parmezaan in een slakom. Voeg de veldsla toe en hussel door.
5. Snijd de kip en asperge in stukken en voeg aan de salade toe. Verdeel over 4 borden. Pel de eitjes, snijd door midden en serveer bij de salade. Ook lekker met wat stokbrood erbij.
Meer recepten in de categorie