

Eiwitrijke shakshuka
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
5.48 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Paprika
1 stuk Uien
2 eetlepel Olijfolie mild
2 theelepel Komijn gemalen
1 stuk Tomatenblokjes
200 gram Kikkererwten
4 stuks Eieren
50 gram Feta
10 gram Koriander
1 stuk Stokbrood
Bereidingswijze
1. Snij de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de paprika en ui op hoog vuur aan tot dit begint te verkleuren.
2. Voeg de tomatenpuree en de komijn toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe, roer door en breng op smaak met peper en zout. Laat dit 10 minuten indikken op half hoog vuur.
3. Spoel ondertussen de kikkererwten af en voeg dit aan de saus toe, meng door. Maak 4 kuiltjes en schenk hier langzaam de eieren in. Breng de eieren op smaak met een snufje zout, verkruimel de feta en verdeel over het gerecht. Laat met een deksel op de pan 6 tot 8 minuten garen, tot het naar wens is.
4. Garneer de shakshuka optioneel met koriander en serveer met stokbrood.
Meer recepten in de categorie