
Eiwrap met ovengebakken kip en komkommer
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
10 eieren
250 gram Puur van Smaak ovengebakken kipfilet
1 aubergine (in dunne plakken gesneden)
1 komkommer (in linten gesneden)
2 tomaten (in dunne plakken gesneden)
1 zakje rauwkost radijs
6 eetlepels magere Biologische yoghurt
1 bosje dille
2 eetlepels
olijfolie
Peper
Extra nodig: koekenpan, garde en bakpapier
Bereidingswijze
1. Bak eerst de aubergine in een goede scheut olijfolie op hoog vuur goudbruin en doe deze daarna in een kom.
2. Mix de eieren in een ruime kom met een garde (of vork) en voeg naar smaak wat peper toe. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe er olijfolie in. Giet de eerste helft van het eiermengsel in de pan, en bak hem rustig aan één kant tot dat de bovenkant gaar is. Om dit proces te versnellen kun je eventueel een deksel op de pan doen. Leg de eiwrap vanuit de koekenpan op het keukenpapier en herhaal dit daarna met de andere helft van het eiermengsel.
3. Snijd de dille fijn en mix dit samen met de olijfolie en yoghurt tot een dressing, voeg eventueel naar smaak wat peper toe. Doe twee lepels yoghurt dressing op de eiwraps en doe de rest van de dressing bij de rauwkost en verdeel deze meteen over de wraps. Verdeel de kip, en de rest van de ingrediënten en maak er een mooie rol van. Snijd de wraps in vieren en serveer twee stukken per persoon.