Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eiwrap met ovengebakken kip en komkommer

Eiwrap met ovengebakken kip en komkommer

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 250 gram Puur van Smaak ovengebakken kipfilet
  • 1 aubergine (in dunne plakken gesneden)
  • 1 komkommer (in linten gesneden)
  • 2 tomaten (in dunne plakken gesneden)
  • 1 zakje rauwkost radijs
  • 6 eetlepels magere Biologische yoghurt
  • 1 bosje dille
  • 2 eetlepels
  • olijfolie
  • Peper
  • Extra nodig: koekenpan, garde en bakpapier
Eiwrap met ovengebakken kip en komkommer product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Bak eerst de aubergine in een goede scheut olijfolie op hoog vuur goudbruin en doe deze daarna in een kom.
  2. 2. Mix de eieren in een ruime kom met een garde (of vork) en voeg naar smaak wat peper toe. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe er olijfolie in. Giet de eerste helft van het eiermengsel in de pan, en bak hem rustig aan één kant tot dat de bovenkant gaar is. Om dit proces te versnellen kun je eventueel een deksel op de pan doen. Leg de eiwrap vanuit de koekenpan op het keukenpapier en herhaal dit daarna met de andere helft van het eiermengsel.
  3. 3. Snijd de dille fijn en mix dit samen met de olijfolie en yoghurt tot een dressing, voeg eventueel naar smaak wat peper toe. Doe twee lepels yoghurt dressing op de eiwraps en doe de rest van de dressing bij de rauwkost en verdeel deze meteen over de wraps. Verdeel de kip, en de rest van de ingrediënten en maak er een mooie rol van. Snijd de wraps in vieren en serveer twee stukken per persoon.