
Empanada’s met venkel en chorizo
Borrel
10 pers.
ca. 50 min
Spaans
Ingrediënten
10 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
1 venkel
100 g chorizo (worst)
1 sjalot
1 teentje knoflook
3 zongedroogde tomaten
1 el olijfolie
1 ei
2 tl gedroogde oregano
3 el knoflooksaus
Extra nodig: bakplaat met bakpapier.
Bereidingswijze
Laat de deegplakjes ontdooien. Snijd de venkel en chorizo in blokjes van 3 mm. Snipper de sjalot, hak de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo in 3 min. knapperig uit. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep de venkel erdoor en smoor deze in 5 min. knapperig gaar.
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Breng de vulling op smaak met de zongedroogde tomaatjes, zout en peper. Snijd de hoeken van de deegplakjes af, zodat er ronde deeglapjes ontstaan.
Verdeel de vulling over de deegplakjes en vouw ze dubbel tot halve maantjes. Druk de naden aan met een vork en leg de empanada’s op de bakplaat.
Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van het deeg dun met ei. Bestrooi met oregano.
Bak de empanada’s in de oven in ongeveer 20 min. goudgeel en gaar. Serveer ze warm met de knoflooksaus.
Variatietip
Liever zonder vlees? Vervang de chorizo door zwarte olijven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
406 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
44 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
13 gram
Zout
1.77 gram