

Enchilada met kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Mexicaans
8.67 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 eetlepel Plus zonnebloemolie
2 stuks Kipfilet
3 theelepel Plus paprikapoeder
3 theelepel Komijn gemalen
2 gram Chilipoeder
2 gram Knoflookpoeder
2 stuks Paprika
2 stuks Uien
150 gram Maïskorrels
1 Blik Tomatenblokjes
50 gram Remia American Smokey barbecuesaus
8 stuks Tortilla original medium
100 gram Zuivelmeester mild 48+
4 eetlepel Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verhit de olie in een pan met deksel, voeg de in blokjes gesneden kip, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, de chilipoeder en knoflookpoeder toe en bak met deksel op de pan aan tot de kip bruin is.
3. Voeg dan de gesnipperde ui en in blokjes gesneden paprika toe en bak mee tot de groenten zacht zijn en de kip gaar. Voeg als laatste de mais toe en bak kort mee.
4. Maak intussen de enchilada saus door de tomatenblokjes met de bbq saus, 2tl komijnpoeder en 2tl paprikpapoeder in te koken tot alle overtollige vocht verdampt is en een dikkere saus overblijft.
5. Verdeel het kipmengsel over de tortilla’s, rol op en leg in een ovenschaal. Verdeel de enchilada saus hier overheen en verdeel daar de geraspte kaas overheen.
6. Bak 15 minuten af in de oven, tot de kaas gesmolten is.
7. Dien op met creme fraiche.
Meer recepten in de categorie