Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Enchilada met kip

Enchilada met kip

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Plus zonnebloemolie
  • 2 stuks Kipfilet
  • 3 theelepel Plus paprikapoeder
  • 3 theelepel Komijn gemalen
  • 2 gram Chilipoeder
  • 2 gram Knoflookpoeder
  • 2 stuks Paprika
  • 2 stuks Uien
  • 150 gram Maïskorrels
  • 1 Blik Tomatenblokjes
  • 50 gram Remia American Smokey barbecuesaus
  • 8 stuks Tortilla original medium
  • 100 gram Zuivelmeester mild 48+
  • 4 eetlepel Creme fraiche
Enchilada met kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit de olie in een pan met deksel, voeg de in blokjes gesneden kip, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, de chilipoeder en knoflookpoeder toe en bak met deksel op de pan aan tot de kip bruin is.
  3. Voeg dan de gesnipperde ui en in blokjes gesneden paprika toe en bak mee tot de groenten zacht zijn en de kip gaar. Voeg als laatste de mais toe en bak kort mee.
  4. Maak intussen de enchilada saus door de tomatenblokjes met de bbq saus, 2tl komijnpoeder en 2tl paprikpapoeder in te koken tot alle overtollige vocht verdampt is en een dikkere saus overblijft.
  5. Verdeel het kipmengsel over de tortilla’s, rol op en leg in een ovenschaal. Verdeel de enchilada saus hier overheen en verdeel daar de geraspte kaas overheen.
  6. Bak 15 minuten af in de oven, tot de kaas gesmolten is.
  7. Dien op met creme fraiche.

    Voedingswaarde

  • Kcal 828
  • Eiwit 66 g
  • Koolhydraten 82 g
  • waarvan suikers 26
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 17