
Engels ontbijt
4 pers.
ca. 20 min
Engels
Ingrediënten
2 el olie
100 g ontbijtspek
4 tomaten, gehalveerd
1 bakje chipolataworstjes (5 stuks)
1 pot witte bonen in tomatensaus (370 ml)
8 eieren
100 ml slagroom
2 el boter
8 witte boterhammen
2 el bieslook, fijngehakt
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak het spek krokant aan beide kanten.
Schuif naar één kant en bak aan de andere kant de gehalveerde tomaten op de snijkant. Bak de tomaten 2 minuten en keer ze dan. Zet het vuur uit en leg een deksel op de pan om het gerecht warm te houden.
Verhit in een kleine koekenpan de rest van de olie en bak hierin de worstjes rondom bruin in een paar minuten. Draai het vuur laag en laat de worstjes in 5 minuten gaar worden met een deksel op de pan.
Verwarm de witte bonen in een steelpan. Klop de eieren los in een kom met de slagroom, peper en zout.
Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij. Draai het vuur halfzacht en beweeg met een spatel over de bodem van de pan. Houd het ei voortdurend in beweging tot alles net is gestold.
Rooster de boterhammen en snijd ze diagonaal doormidden. Serveer op elk bord 2 stukjes brood met daarbij gebakken spek, tomaat, worst, scrambled eggs en bonen in tomatensaus. Bestrooi met de bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
840 kcal
Vetten
52 gram
Koolhydraten
50 gram
Eiwitten
40 gram