Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Engels ontbijt

Engels ontbijt

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 100 g ontbijtspek
  • 4 tomaten, gehalveerd
  • 1 bakje chipolataworstjes (5 stuks)
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus (370 ml)
  • 8 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 2 el boter
  • 8 witte boterhammen
  • 2 el bieslook, fijngehakt
Engels ontbijt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak het spek krokant aan beide kanten.
  2. Schuif naar één kant en bak aan de andere kant de gehalveerde tomaten op de snijkant. Bak de tomaten 2 minuten en keer ze dan. Zet het vuur uit en leg een deksel op de pan om het gerecht warm te houden.
  3. Verhit in een kleine koekenpan de rest van de olie en bak hierin de worstjes rondom bruin in een paar minuten. Draai het vuur laag en laat de worstjes in 5 minuten gaar worden met een deksel op de pan.
  4. Verwarm de witte bonen in een steelpan. Klop de eieren los in een kom met de slagroom, peper en zout.
  5. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij. Draai het vuur halfzacht en beweeg met een spatel over de bodem van de pan. Houd het ei voortdurend in beweging tot alles net is gestold.
  6. Rooster de boterhammen en snijd ze diagonaal doormidden. Serveer op elk bord 2 stukjes brood met daarbij gebakken spek, tomaat, worst, scrambled eggs en bonen in tomatensaus. Bestrooi met de bieslook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 840
  • Eiwit 40 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vet 52 g