
Engelse aardappelpuree taart (bubble and squak)
Ontbijt
4 pers.
ca. 25 min
Engels
Ingrediënten
250 gram spitskool (gesneden)
100 gram wortel
4 eieren
4 eetlepels olijfolie
12 cherrytomaatjes
100 gram diepvriesdoperwten
700 gram aardappelpuree
2 bosjes peterselie
20 gram boter
150 gram veldsla
1 theelepel peper
1 theelepel zout
Bereidingswijze
1. Kook de spitskool en de wortel in 4 minuten gaar. Giet af en dep droog met keukenpapier.
2. Kook de eitjes in 5 a 6 minuten tot zachtgekookt. Giet af en verwijder de schaal onder koud stromend water.
3. Verhit een koekenpan op medium hoog vuur met 2 eetlepels olijfolie en gril de cherrytomaten in 8 minuten zacht.
4. Mix ondertussen de aardappelpuree, spitskool, wortel, doperwten en de peterselie in een grote kom. Breng op smaak met de helft van de peper en zout. Vorm van dit mengsel vier ‘hamburgers’.
5. Verhit de boter en de rest van de olijfolie in een grote koekenpan. Bak de burgers in 8 minuten op medium hoog vuur rondom bruin en knapperig.
6. Serveer de Bubble & Squeak met het zachtgekookte eitje, de veldsla en de lauwwarme trostomaten en breng op smaak peper en zout.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
475 kcal
Vetten
29 gram
Koolhydraten
33 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie