
Entrecôte met blauwe kaas en krieltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram entrecôtes
500 gram trostomaten
125 gram blauwe kazen
4 eetlepels truffelmayonaise
300 gram broccoli
500 gram krieltjes
4 takjes verse tijm
1 bolletje knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rits de tijm van de takjes, halveer de krieltjes, verkruimel de blauwe kaas, snijd de knoflookbol en de tomaten horizontaal doormidden.
2. Besprenkel de tomaten en de broccoli roosjes met olijfolie verdeel samen met de knoflookbol over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 minuten in de oven.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de krieltjes 15 minuten. Giet af en stoom droog. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes samen met de tijm rondom goudbruin.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de entrecôtes aan beide kanten 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
5. Verdeel de krieltjes, de geroosterde tomaten, de broccoli en de entrecôtes over de borden. Leg de blauwe kaas op de entrecôtes. Serveer met de truffelmayonaise.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2503 Kj
Calorieën
596 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
41 gram