Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Entrecôte met blauwe kaas en krieltjes

Entrecôte met blauwe kaas en krieltjes

Ingrediënten

  • 500 gram entrecôtes
  • 500 gram trostomaten
  • 125 gram blauwe kazen
  • 4 eetlepels truffelmayonaise
  • 300 gram broccoli
  • 500 gram krieltjes
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 bolletje knoflook
Entrecôte met blauwe kaas en krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rits de tijm van de takjes, halveer de krieltjes, verkruimel de blauwe kaas, snijd de knoflookbol en de tomaten horizontaal doormidden.
  2. 2. Besprenkel de tomaten en de broccoli roosjes met olijfolie verdeel samen met de knoflookbol over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25 minuten in de oven.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en kook de krieltjes 15 minuten. Giet af en stoom droog. Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes samen met de tijm rondom goudbruin.
  4. 4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de entrecôtes aan beide kanten 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  5. 5. Verdeel de krieltjes, de geroosterde tomaten, de broccoli en de entrecôtes over de borden. Leg de blauwe kaas op de entrecôtes. Serveer met de truffelmayonaise.

    Voedingswaarde

  • Kcal 596
  • Eiwit 41 g
  • Koolhydraten 31 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 6