Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Erwtensoep

Erwtensoep

Ingrediënten

  • 500 gram Spliterwten
  • 2 stuks Bouillonblokje
  • 500 gram Aardappels
  • 1 stuk Uien
  • 1 stuk Winterpeen
  • 1 stuk Prei
  • 1 stuk Rookworst
Erwtensoep  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 70 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Spoel de spliterwten af en kook in een grote pan met het water en de bouillonblokjes voor 45 minuten.
  2. 2. Voeg de aardappel toe. Roer geregeld door, je zult merken dat de erwten en aardappel langzaam uit elkaar begint te vallen en de soep steeds dikker wordt.
  3. 3. Voeg de ui, winterpeen, prei en rookworst toe en laat nog 15 minuten pruttelen.
  4. 4. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct op.

    Voedingswaarde

  • Kcal 602
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 55 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 25