

Eton mess met citrusfruit
dessert
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
4.48 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Eiwitten
180 gram Suiker
1 stuk Citroen
1 stuk Grapefruit
1 stuk Handsinaasappel
2 takjes Munt
2 eetlepel Bloemenhoning
125 ml Slagroom
200 gram Griekse stijl yoghurt
Bereidingswijze
1. Let op: de meringue voor dit recept moet ongeveer 2 uur drogen in de oven. Je kunt dit al een dag van tevoren doen.
2. Verwarm de oven voor op 125 graden. Klop de eiwitten met 150 gram van de suiker tot stijve pieken in een brandschone kom. Verdeel in 4 toeven over een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid de toeven iets uit, zodat je 4 vlakken van ongeveer 3 cm hoog hebt. De vorm maakt niet uit.
3. Bak de meringue in ongeveer 2 uur in de oven. Laat volledig afkoelen. Bewaar goed afgesloten tot gebruik.
4. Snijd ondertussen de schil van het fruit en snijd de partjes tussen de vliezen. Snijd de munt in fijne reepjes. Marineer met de honing en munt tot gebruik.
5. Klop vlak voor het serveren de slagroom luchtig met de resterende suiker. Schep voorzichtig door de yoghurt. Breek de meringue in grove stukken. Verdeel de meringue, het roomyoghurtmengsel en het fruit over vier bordjes. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie