Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eton mess met citrusfruit

Eton mess met citrusfruit

Ingrediënten

  • 3 stuks Eiwitten, op kamertemperatuur
  • 180 gram Suiker
  • 1 stuk Citroen
  • 1 stuk Grapefruit
  • 1 stuk Handsinaasappel
  • 2 takjes Munt, alleen de blaadjes
  • 2 eetlepel Bloemenhoning
  • 125 ml Slagroom
  • 200 gram Griekse stijl yoghurt
Eton mess met citrusfruit  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: de meringue voor dit recept moet ongeveer 2 uur drogen in de oven. Je kunt dit al een dag van tevoren doen.
  2. Verwarm de oven voor op 125 graden. Klop de eiwitten met 150 gram van de suiker tot stijve pieken in een brandschone kom. Verdeel in 4 toeven over een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid de toeven iets uit, zodat je 4 vlakken van ongeveer 3 cm hoog hebt. De vorm maakt niet uit.
  3. Bak de meringue in ongeveer 2 uur in de oven. Laat volledig afkoelen. Bewaar goed afgesloten tot gebruik.
  4. Snijd ondertussen de schil van het fruit en snijd de partjes tussen de vliezen. Snijd de munt in fijne reepjes. Marineer met de honing en munt tot gebruik.
  5. Klop vlak voor het serveren de slagroom luchtig met de resterende suiker. Schep voorzichtig door de yoghurt. Breek de meringue in grove stukken. Verdeel de meringue, het roomyoghurtmengsel en het fruit over vier bordjes. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 214
  • Eiwit 0 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 51
  • Vet 0 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 0