Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Eton mess met gekarameliseerde pompoen en chocolade
KERST_MET_FRANCESCA

Eton mess met gekarameliseerde pompoen en chocolade

4 pers.
ca. 60 min
Engels

Ingrediënten

100 gr + 1 el suiker
50 ml water
1 tl kaneel
250 gr flespompoen
75 gr + 150 gr slagroom
75 gr pure chocolade
boter
12 mini meringues vanille
8 stukjes kerstchocolade naar keuze
optioneel: Kerstpret strooisels
Ook nodig: grote ovenschaal (circa 25 x 30 cm) met bakpapier, keukenmachine of handmixer, 4 niet al te hoge glazen bakjes

Bereidingswijze

Gekarameliseerde pompoen:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een grote ovenschaal met bakpapier.
2. Meng de 100 gram suiker, water en kaneel in een pannetje met dikke bodem. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat de suiker karameliseren tot een goudkleurige karamel. Draai af en toe de pan even rond, maar roer niet.
3. Snijd in de tussentijd de flespompoen in blokjes van ongeveer 1x1 cm en leg deze in de ovenschaal.
4. Zodra de karamel klaar is, schenk je deze over de pompoenblokjes heen (pas op: de karamel is gloeiend heet). Schep de pompoenblokjes om met een lepel en verdeel ze gelijkmatig over de schaal.
5. Zet de schaal in de oven voor 20 - 25 minuten. Schep om de 10 minuten even om.
6. Haal daarna uit de oven en laat de gekarameliseerde pompoen volledig afkoelen.
Tip: Het karameliseren kun je al een dag eerder doen. Bewaar de pompoenblokjes daarna afgedekt in de koelkast. Maar zorg dat ze wel weer op kamertemperatuur zijn voordat je ze verwerkt in de eton mess.
Chocolade ganache:
1. Verwarm de 75 gram slagroom in een steelpannetje tot het kookpunt en zet daarna het vuur uit.
2. Hak in de tussentijd de pure chocolade fijn.
3. Roer de chocolade met een garde of pollepel door de warme slagroom tot alle chocolade is gesmolten en je een mooie, pure chocoladeganache krijgt.
4. Roer op het laatst een klein klontje boter erdoor.
5. Schep de chocolade ganache over in een bakje en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Tip: Ook de ganache kun je al een dag eerder maken en afgedekt bewaren tot gebruik. Zorg er wel voor dat deze weer volledig op kamertemperatuur is (enigszins vloeibaar) voordat je ‘m gaat verwerken in de eton mess. Haal daarvoor voor de zekerheid al een uur eerder uit de koelkast. Je kunt ‘m eventueel ook even kort verwarmen in de magnetron en daarna laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Samenstellen van de eton mess:
1. Klop de 150 gram slagroom met 1 eetlepel suiker met de keukenmachine of handmixer tot je stevig opgeklopte slagroom hebt.
2. Voeg aan de opgeklopte slagroom het volgende toe: de gekarameliseerde pompoen (houd 12 stukjes achter), 4 volle eetlepels chocolade ganache (kamertemperatuur) en 10 grof verkruimelde mini meringues. Schep dit kort door elkaar. Het hoeft alleen een beetje door elkaar geschept te zijn, niet compleet gemengd.
3. Vul de bodems van de glazen met stukjes kerstchocolade naar keuze. Schep hier een royale portie van eton mess op en garneer die weer met kerstchocolade, extra grof verkruimelde mini meringues, de achtergehouden blokjes pompoen en eventueel kerstpret strooisels naar keuze.
4. Serveer de eton mess direct.

Variatietip!

De klassieke eton mess maak je met aardbeien, meringue en slagroom. Maar ik bedacht een winterse variant met pompoen en chocolade voor de kerstdagen. Je kunt de ingredienten even grof door elkaar spatelen, of je maakt er mooie laagjes van in de glaasjes. Aan jou de keuze! | Kinderen vinden het geweldig om te helpen met het versieren van de eton mess in de glazen schaaltjes. Laat ze vooraf hun favoriete kerstchocolade uitzoeken daarvoor. En vergeet de PLUS Kerstpret strooisels niet!
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Vegetarisch
Kerst
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen