Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eton mess met kletskoppen

Eton mess met kletskoppen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 180 g kristalsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 4 kletskoppen
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 150 g bramen
Eton mess met kletskoppen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een brandschone kom en leg de eigelen weg. De eigelen heb je voor dit recept niet meer nodig. Klop de eiwitten luchtig met een brandschone mixer. Voeg zodra ze wit beginnen te worden 150 gram van de suiker toe. Klop tot een zijdezacht en luchtig geheel.
  2. Schep het eiwitschuim in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog 2 uur in de oven. Laat de meringues volledig afkoelen voor gebruik.
  3. Klop vlak voor het serveren de slagroom met de resterende suiker luchtig. Breek de kletskoppen in stukjes.
  4. Leg de meringues op vier borden. Schep er een lepel slagroom en Griekse yoghurt op. Garneer met de kletskoppen en bramen, en serveer direct.