

Eton mess met kletskoppen
dessert
4 pers.
ca. 140 min
Brits
4.29 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Eieren
180 gram Kristalsuiker
125 ml Slagroom
4 stuks Kletskoppen
200 gram Griekse yoghurt
250 gram Bramen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 125 graden. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een brandschone kom en leg de eigelen weg. De eigelen heb je voor dit recept niet meer nodig. Klop de eiwitten luchtig met een brandschone mixer. Voeg zodra ze wit beginnen te worden 150 gram van de suiker toe. Klop tot een zijdezacht en luchtig geheel.
2. Schep het eiwitschuim in hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog 2 uur in de oven. Laat de meringues volledig afkoelen voor gebruik.
3. Klop vlak voor het serveren de slagroom met de resterende suiker luchtig. Breek de kletskoppen in stukjes.
4. Leg de meringues op vier borden. Schep er een lepel slagroom en Griekse yoghurt op. Garneer met de kletskoppen en bramen, en serveer direct.
Meer recepten in de categorie