
Eton Mess
4 pers.
ca. 20 min
Engels
Ingrediënten
1 doosje zoete kersen (250 g, diepvries)
2 el suiker
1 vanillestokje
200 g aardbeien
100 g pure chocolade 72% Fairtrade
250 ml slagroom
½ pak meringuekransen met musket (PLUS Feestmoment)
Mixer
Bereidingswijze
Verhit de bevroren kersen met de suiker en 2 eetlepels water in een steelpan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van het mes het merg eruit. Voeg het merg en het stokje toe aan de kersen en kook al omscheppend op middelhoog vuur 5 min. of tot de kersen helemaal zacht maar nog wel heel zijn. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze (snijd hele grote in 4 partjes). Hak de chocolade in grove stukjes en smelt de chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen. Klop de slagroom met de mixer stijf en verkruimel de meringues erboven. Voeg de chocolade, aardbeien en warme kersen toe en schep met een spatel losjes om.
Verdeel de Eton Mess over 4 glazen of coupes en serveer direct.
Variatietip!
De kersen kun je uiterlijk 2 dagen van tevoren bereiden. Laat ze afkoelen en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Warm ze op tot lauwwarm als je de Eton mess gaat maken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
525 kcal
Vetten
31 gram
Koolhydraten
51 gram
Eiwitten
5 gram