Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Eton Mess

Eton Mess

Ingrediënten

  • 1 doosje zoete kersen (250 g, diepvries)
  • 2 el suiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 g aardbeien
  • 100 g pure chocolade 72% Fairtrade
  • 250 ml slagroom
  • ½ pak meringuekransen met musket (PLUS Feestmoment)
  • Mixer
Eton Mess product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de bevroren kersen met de suiker en 2 eetlepels water in een steelpan. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van het mes het merg eruit. Voeg het merg en het stokje toe aan de kersen en kook al omscheppend op middelhoog vuur 5 min. of tot de kersen helemaal zacht maar nog wel heel zijn. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze (snijd hele grote in 4 partjes). Hak de chocolade in grove stukjes en smelt de chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen. Klop de slagroom met de mixer stijf en verkruimel de meringues erboven. Voeg de chocolade, aardbeien en warme kersen toe en schep met een spatel losjes om.
  3. Verdeel de Eton Mess over 4 glazen of coupes en serveer direct.

Variatie

De kersen kun je uiterlijk 2 dagen van tevoren bereiden. Laat ze afkoelen en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Warm ze op tot lauwwarm als je de Eton mess gaat maken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 525
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 51 g
  • Vet 31 g