
Fajita’s met vegetarische kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
26.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Rode ui
2 stuks Puntpaprika
1 stuk Gele paprika
1 stuk Groene paprika
1 theelepel Tabasco chipotle
2 theelepel Taco kruiden
350 gram Vegetarische kipstukjes
2 stuks Avocado
1 Plant Koriander
1 stuk Citroen
8 stuks Middelgrote tortilla
125 gram Zure room
Bereidingswijze
1. Snijd de rode ui in ringen en de paprika’s in reepjes. Verwarm een ruime koekenpan of hapjespan met een scheut olijfolie. Bak hierin de ui en paprika’s gedurende 10 minuten, totdat de ui glazig kleurt en de paprika’s zacht worden.
2. Breng het paprikamengsel op smaak met zout, peper, de tabasco en tacokruiden. Voeg de vegetarische kipstukjes toe en bak nog 5-10 minuten.
3. Verwijder ondertussen de schil en pitten van de avocado’s. Prak het vruchtvlees fijn en hak de korianderblaadjes. Meng de avocado met de korianderblaadjes en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
4. Verwarm de tortilla’s en serveer met het paprikamengsel, de avocadopuree en zure room.
Meer recepten in de categorie