Falafel met yoghurtsaus
4 pers.
ca. 30 min
Overig
Ingrediënten
voor de falafel:
300 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
2 teentjes knoflook
1 kleine ui, gesnipperd
1 ei, losgeklopt
2 eetl. verse koriander, fijngehakt
2 eetl. peterselie, fijngehakt
2 bosuitjes, fijngehakt
1 theel. komijnpoeder (djinten)
mespunt cayennepeper
1 l frituurolie
voor de saus:
150 ml Griekse yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
mespunt komijnpoeder (djinten)
zout
versgemalen peper
Bereidingswijze
Neem steeds een eetlepel falafel en rol hier met de handen een balletje van. Verwarm de olie in een frituurpan en frituur de balletjes met 5 tegelijk in circa 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de saus.Bereidingstijd ca. 30 min + 30 min. afkoelen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
280 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie