Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Falafel met yoghurtsaus

Falafel met yoghurtsaus

Ingrediënten

  • voor de falafel:
  • 300 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetl. verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetl. peterselie, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten)
  • mespunt cayennepeper
  • 1 l frituurolie
  • voor de saus:
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • mespunt komijnpoeder (djinten)
  • zout
  • versgemalen peper
Falafel met yoghurtsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Pureer alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine fijn. Laat een half uur afgedekt in de koelkast opstijven. Roer voor de saus de yoghurt met de knoflook en komijn los en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast op smaak komen.

Bereidingswijze

  1. Neem steeds een eetlepel falafel en rol hier met de handen een balletje van. Verwarm de olie in een frituurpan en frituur de balletjes met 5 tegelijk in circa 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de saus.Bereidingstijd ca. 30 min + 30 min. afkoelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 280
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 17 g
  • Vet 19 g