1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Falafel met yoghurtsaus

Falafel met yoghurtsaus

Falafel met yoghurtsaus product foto
  • Ingredienten:

  • voor de falafel:
  • 300 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetl. verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetl. peterselie, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 1 theel. komijnpoeder (djinten)
  • mespunt cayennepeper
  • 1 l frituurolie
  • voor de saus:
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • mespunt komijnpoeder (djinten)
  • zout
  • versgemalen peper
Voorbereiden
Pureer alle ingrediënten voor de falafel in een keukenmachine fijn. Laat een half uur afgedekt in de koelkast opstijven. Roer voor de saus de yoghurt met de knoflook en komijn los en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt in de koelkast op smaak komen.
Bereiden
Neem steeds een eetlepel falafel en rol hier met de handen een balletje van. Verwarm de olie in een frituurpan en frituur de balletjes met 5 tegelijk in circa 3 à 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met de saus.Bereidingstijd ca. 30 min + 30 min. afkoelen.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 9 g
  • koolhydraten
  • 17 g
  • vet
  • 19 g
  • Kcal
  • 280
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie