Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Falafelbowl met avocadocrème

Falafelbowl met avocadocrème

Ingrediënten

  • 2 stuks avocado
  • 200 g falafel
  • 15 g koriander
  • 1/4 rode kool
  • 1 citroen
  • 100 g spinazie
  • 1 granaatappel
  • 1 winterpeen
  • 50 g fetakaas
  • staafmixer of keukenmachine
Falafelbowl met avocadocrème product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de koriander fijn. Schil de winterpeen en snijd of rasp in dunne slierten. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes. Halveer de granaatappel en sla met een pollepel de pitjes eruit.
  2. Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer de avocado samen met het sap van de citroen tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de rode kool, de wortel, de babyspinazie en de falafel over 4 kommen, met elk een eigen gedeelte (als een soort taart, met elke punt een eigen ingrediënt). Schep er een royale eetlepel avocadocrème op en garneer met de fetakaas, de koriander en de granaatappelpitjes.