
Falafelbowl met avocadocrème
4 pers.
ca. 25 min
Arabisch
Ingrediënten
2 stuks avocado
200 g falafel
15 g koriander
1/4 rode kool
1 citroen
100 g spinazie
1 granaatappel
1 winterpeen
50 g fetakaas
staafmixer of keukenmachine
Bereidingswijze
Hak de koriander fijn. Schil de winterpeen en snijd of rasp in dunne slierten. Snijd de rode kool in flinterdunne reepjes. Halveer de granaatappel en sla met een pollepel de pitjes eruit.
Bereid de falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer de avocado samen met het sap van de citroen tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rode kool, de wortel, de babyspinazie en de falafel over 4 kommen, met elk een eigen gedeelte (als een soort taart, met elke punt een eigen ingrediënt). Schep er een royale eetlepel avocadocrème op en garneer met de fetakaas, de koriander en de granaatappelpitjes.
Meer recepten in de categorie