

Falafelbowl met groenten en feta
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Egyptisch
Ingrediënten
275 g couscous
4 el PLUS Olijfolie
1 schaal plantaardige falafel (200 g)
400 g gewassen spinazie
1 Biologisch PLUS Rode ui, in dunne halve ringen
1 bakje snoepgroenten paprika (175 g), in reepjes
200 g feta, in blokjes
4 el pikante hummus
Bereidingswijze
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de falafel in 3-4 min. lichtbruin. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan. Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend 4 min., tot het blad is geslonken en het vocht verdampt.
Schep de couscous in 4 kommen. Verdeel de spinazie, falafel, uienringen, reepjes paprika en feta erover. Schep de hummus erbij.
Variatietip
Lekker met partjes limoen voor een fris accent. Ook lekker met vegan verse gekruide kipstukjes of vegan kipkrokantschnitzel in reepjes. 100% vegan? Vervang voor een plantaardige bowl de feta door plantaardige witte kaas (Violife Greek White).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
680 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
25 gram
Zout
2.20 gram
Meer recepten in de categorie