

Farfalle met broccoli en gehakt
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
16.82 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Broccoli
400 gram Farfalle
3 tenen Knoflook
350 gram Gemengd gehakt
1 theelepel Chilipeper flakes
1 stuk Citroen
60 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de broccoli inclusief de steel in kleine roosjes en dunne plakjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie en een halve theelepel zout, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15-20 minuten krokant en beetgaar.
2. Breng ondertussen een grote pan gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
3. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Hak, rasp of pers de knoflook en bak 2-3 minuten in de pan. Voeg het gehakt toe en bak in 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout, zwarte peper en de chilipeper flakes.
4. Bewaar een kopje kookvocht van de pasta en giet de pasta af. Meng de broccoli, pasta en een scheut kookvocht door het gehakt en breng verder op smaak met citroenrasp en citroensap. Serveer in 4 diepe borden en garneer met de Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie