Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Farfalle met broccoli en gehakt

Farfalle met broccoli en gehakt

Ingrediënten

  • 1 stuk Broccoli
  • 400 gram Farfalle
  • 3 tenen Knoflook
  • 350 gram Gemengd gehakt
  • 1 theelepel Chilipeper flakes
  • 1 stuk Citroen, sap en rasp
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Farfalle met broccoli en gehakt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de broccoli inclusief de steel in kleine roosjes en dunne plakjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie en een halve theelepel zout, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15-20 minuten krokant en beetgaar.
  2. 2. Breng ondertussen een grote pan gezouten water aan de kook. Kook hierin de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  3. 3. Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Hak, rasp of pers de knoflook en bak 2-3 minuten in de pan. Voeg het gehakt toe en bak in 10 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout, zwarte peper en de chilipeper flakes.
  4. 4. Bewaar een kopje kookvocht van de pasta en giet de pasta af. Meng de broccoli, pasta en een scheut kookvocht door het gehakt en breng verder op smaak met citroenrasp en citroensap. Serveer in 4 diepe borden en garneer met de Parmezaanse kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 652
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 70 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 25 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 3