

Farfalle met kipgehaktballen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
7.77 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Kipgehakt
1 stuk Eieren
50 gram Paneermeel
2 tenen Knoflook
1 stuk Sjalot
300 gram Farfalle
100 ml Slagroom
50 gram Parmigiano
300 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Meng het kipgehakt met het ei en de paneermeel. Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot en voeg aan het kipgehaktmengsel toe. Breng op smaak met peper en zout, kneed nogmaals door en draai dan ballen van ongeveer 3 cm in diameter.
2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballen rondom aan tot goudbruin en gaar.
3. Bereid intussen de farfalle zoals op de verpakking vermeld staat.
4. Haal de kipgehaktballen uit de pan als deze gaar zijn en voeg dan de slagroom en de fijn geraspte Parmezaan toe, verhit tot je een dikke saus begint te krijgen. Snijd de spinazie grof en voeg dit aan de saus toe, roer door tot de spinazie geslonken is.
5. Voeg de kipgehaktballen en de gekookte farfalle toe en meng door. Dien direct op, eventueel met wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie