
Farfalle met zalm en asperges
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
300 gram farfalle
500 gram groene asperges (in schuine stukken van ca. 3 cm)
200 milliliter kookroom
50 gram boter
0 nootmuskaat (naar smaak)
250 gram gerookte zalm (in reepjes)
0 verse dille (naar smaak)
Bereidingswijze
1. Kook de farfalle met zout beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten de groene aspergestukjes toe en kook ze mee.
2. Breng de kookroom met de boter, nootmuskaat en peper aan de kook. Voeg eventueel wat kookvocht toe.
3. Giet de pasta en asperges af en schep ze door de roomsaus.
4. Schep er vlak voor het serveren 250 gram gerookte zalm of forel, in repen of stukjes, en enkele takjes gehakte dille door.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
605 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Eiwitten
25 gram
Meer recepten in de categorie