

Feestelijke kerstpunch: met en zonder alcohol
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
50 ml cranberrysap
100 ml sinaasappelsap
1 kaneelstokje
1 steranijs
4 plakjes citroen (overgebleven bewaren)
1/2 grapefruit in halve plakjes (overgebleven bewaren)
1 fles Fever-Tree ginger ale
1 fles rum
4 takjes rozemarijn
ook nodig: 4 mooie glazen tumblers of andere cocktailglazen
Bereidingswijze
1. Meng het cranberrysap, sinaasappelsap, kaneelstokje, de kruidnagels en steranijs in een grote kan. Voeg de plakjes citroen, grapefruit en sinaasappel toe en roer door. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
2. Vul vlak voor het diner de glazen met wat ijsblokjes en extra plakjes citrusfruit. Schenk voor de alcoholvrije variant de glazen halfvol met ginger ale en top af met de basispunch. Voor de variant met alcohol schenk je een ¼ deel rum en een ¼ deel ginger ale in het glas. Top af met de basispunch. Zet een takje rozemarijn (knip ‘m eventueel iets korter) als roerstaafje in het glas en roer een keer door. Serveer direct.
Variatietip!
De basis van de punch kun je al mixen en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Vlak voordat je aan tafel gaat meng je de basis met rum en/of ginger ale.
Meer recepten in de categorie