Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Feestelijke kerstpunch: met en zonder alcohol

Feestelijke kerstpunch: met en zonder alcohol

Ingrediënten

  • 50 ml cranberrysap
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 4 plakjes citroen (overgebleven bewaren)
  • 1/2 grapefruit in halve plakjes (overgebleven bewaren)
  • 1 fles Fever-Tree ginger ale
  • 1 fles rum
  • 4 takjes rozemarijn
  • ook nodig: 4 mooie glazen tumblers of andere cocktailglazen
Feestelijke kerstpunch: met en zonder alcohol product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Drankje
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Meng het cranberrysap, sinaasappelsap, kaneelstokje, de kruidnagels en steranijs in een grote kan. Voeg de plakjes citroen, grapefruit en sinaasappel toe en roer door. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  2. 2. Vul vlak voor het diner de glazen met wat ijsblokjes en extra plakjes citrusfruit. Schenk voor de alcoholvrije variant de glazen halfvol met ginger ale en top af met de basispunch. Voor de variant met alcohol schenk je een ¼ deel rum en een ¼ deel ginger ale in het glas. Top af met de basispunch. Zet een takje rozemarijn (knip ‘m eventueel iets korter) als roerstaafje in het glas en roer een keer door. Serveer direct.

Variatie

De basis van de punch kun je al mixen en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Vlak voordat je aan tafel gaat meng je de basis met rum en/of ginger ale.