
Feestelijke kwarktaart
Nagerecht
10 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
6 blaadjes Bladgelatine
100 gram Ongezouten roomboter
200 gram PLUS Kandijkoeken
50 milliliter Sinaasappelsap
100 gram Suiker
250 milliliter Slagroom
450 gram Melkan Volle kwark
2 eetlepels Gedroogde cranberries
1 stuk Feestelijk PLUS Mokkoekjes
1 stuk Feestelijk PLUS Chocolade kerstbomen
1 of 2 Takjes munt
1 Staafmixer met hakmolen of deegroller
Bakpapier
1 Springvorm omtrek 24 centimeter
Bereidingswijze
1. Bekleed de bodem en rand van de vorm met bakpapier. Week de gelatine in ruim koud water.
2. Smelt de boter. Maal de koekjes fijn in de hakmolen.
3. Meng de kruimels met de boter en verdeel over de bodem. Druk stevig aan en zet 10 min. in de koelkast.
4. Los op laag vuur 50 g suiker in het sinaasappelsap op. Los van het vuur de gelatine in de siroop op.
5. Klop de slagroom met 50 g suiker stijf. Spatel de siroop en slagroom door de kwark en schenk op de bodem. Zet 4 uur in de koelkast om op te stijven.
6. Verwijder de vorm en garneer met cranberry’s, kerstchocolade, kerstkoekjes en munt.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
304 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
24 gram
Waarvan suikers
18 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
0.20 gram