
Feestelijke stoofschotel van pompoen
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 el boter
1 el olie
1 ui, gesnipperd
1 pompoen (Bio), schoongemaakt (niet geschild) in parten
1 grote zoete aardappel, geschild in blokjes
2 tl komijnpoeder (djinten)
1 tl kaneelpoeder
1 tl kurkumapoeder
1 tl zwarte peper
1 el verse citroensap
2 el vloeibare honing
1 blik kikkererwten (410 g)
1 kuipje pruimen zonder pit (250 g)
1 zak couscous (350 g)
2 el pistachenoten, gehakt
1 el koriander, grof gehakt
Bereidingswijze
Verhit de boter en de olie samen in een grote braadpan en fruit de gesnipperde ui circa 2 minuten. Voeg de pompoenparten en aardappelblokjes toe en bak al omscheppend circa 3 minuten mee.
Voeg de specerijen, peper en eventueel zout naar smaak toe en schep alles goed om. Roer het citroensap en honing erdoor, schenk er zo veel water bij dat alle ingrediënten onderstaan. Laat de stoofschotel afgedekt zachtjes 10 minuten stoven.
Spoel intussen de kikkererwten af. Voeg de kikker-erwten en pruimen toe en laat het geheel nog circa 10 minuten stoven.
Bereid intussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Druk de couscous in kleine natgemaakte kommetjes en stort de couscous op 4 borden.
Schep de stoofschotel half over en half langs de couscousbolletjes. Bestrooi met de gehakte pistache-noten en de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
785 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
127 gram
Eiwitten
21 gram