
Feta-spinazieboreksigaren
6 pers.
ca. 45 min
Arabisch
Ingrediënten
400 g verse spinazie
4 bosui
2 tenen knoflook
1 bosje dille
5 takjes munt, alleen de blaadjes
200 g feta
2 eieren
50 ml melk
224 g filodeeg, tussen theedoeken ontdooid
3 el sesamzaad
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de spinazie grof en snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de knoflook, dille en munt fijn. Verbrokkel de feta en kluts de eieren los.
Meng de spinazie met de bosui, knoflook, dille, munt, feta, driekwart van de eieren, de melk, zout en peper. Meng tot een mooi geheel, eventueel met je handen.
Leg een plak filodeeg op een grote plank. Bestrijk met een dunne laag olijfollie en leg hierop een tweede laag filodeeg. Leg over de lengte een lange sliert van het spinaziemengsel. Rol het filodeeg met de vulling op tot een lange sigaar en snijd in 2 of 3 stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
Bestrijk de sigaren met de rest van het ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak in 20-25 minuten goudbruin en krokant. Laat iets afkoelen en serveer.