Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Feta-spinazieboreksigaren

Feta-spinazieboreksigaren

Ingrediënten

  • 400 g verse spinazie
  • 4 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje dille
  • 5 takjes munt, alleen de blaadjes
  • 200 g feta
  • 2 eieren
  • 50 ml melk
  • 224 g filodeeg, tussen theedoeken ontdooid
  • 3 el sesamzaad
Feta-spinazieboreksigaren product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de spinazie grof en snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de knoflook, dille en munt fijn. Verbrokkel de feta en kluts de eieren los.
  2. Meng de spinazie met de bosui, knoflook, dille, munt, feta, driekwart van de eieren, de melk, zout en peper. Meng tot een mooi geheel, eventueel met je handen.
  3. Leg een plak filodeeg op een grote plank. Bestrijk met een dunne laag olijfollie en leg hierop een tweede laag filodeeg. Leg over de lengte een lange sliert van het spinaziemengsel. Rol het filodeeg met de vulling op tot een lange sigaar en snijd in 2 of 3 stukken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
  4. Bestrijk de sigaren met de rest van het ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak in 20-25 minuten goudbruin en krokant. Laat iets afkoelen en serveer.