
Filetrollade met geroosterde rode druiven, aardappelpuree en gekaramelliseerde ui
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
31.77 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 gram Roomboter
800 gram Filletrollade
10 tenen Knoflook
250 gram Rode druiven
10 takjes Tijm
2 stuks Zoete puntpaprika
4 stuks Gele ui (grote)
1 kilo Aardappels
125 gram Creme fraiche
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Verwarm een braad- of koekenpan met de helft van de boter. Kruid de filetrollade aan alle kanten met peper en zout. Braad de rollade aan alle kanten goudbruin aan, dit duurt 5-10 minuten.
2. Plet ondertussen de tenen knoflook met de zijkant van een groot mes en verdeel samen met de druiven en takjes tijm over een braadslee. Snijd de zoete paprika’s in reepjes en verdeel over de zijkanten van de braadslee. Leg de rollade in het midden van de oven en rooster ongeveer 50 minuten.
3. Snijd de uien in dunne ringen en verwarm de braad- of koekenpan opnieuw met het braadvocht wat er nog in zat. Doe de uien in de pan, voeg een snuf zout en peper toe en karamelliseer de uien op laag- tot middelhoog vuur, gedurende 30-40 minuten. Ze moeten helemaal zacht en bruin worden. Zet liever het vuur zachter dan hoger om dit te bereiken.
4. Schil ondertussen de aardappels en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met water en breng aan de kook. Kook de aardappels in 10-15 minuten beetgaar, afhankelijk van de grootte van de stukken. Giet de aardappels af en stamp tot een gladde puree, samen met de resterende boter en crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.
5. Haal vlak voor het serveren de knoflook uit de braadslee. Laat de tenen iets afkoelen en haal uit de schil. Hak grof. Serveer de filetrollade op een mooie schaal met de druiven, paprika en gehakte knoflook ernaast. Serveer de aardappelpuree met daarop de gekaramelliseerde ui op een andere schaal.
Meer recepten in de categorie