
Filonestje met garnalentartaar
Voorgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 vellen filodeeg (ontdooid)
50 gram boter (gesmolten)
1 eidooier
1 theelepel citroensap
1 teentje knoflook (geperst)
75 milliliter zonnebloemolie
75 milliliter olijfolie
250 gram garnalen (gepeld, roze)
0.5 citroenen (rasp)
0.5 bosjes koriander (fijngehakt)
0 koriander (om te garneren)
0 chilipepervlokken
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de deegvellen met boter en snijd elk vel in 6 stukjes. Bekleed 4 holtes van de muffinvorm elk met 6 stukjes deeg. Leg ze onregelmatig over elkaar heen met de punten naar boven, zodat een gekarteld nestje ontstaat. Bak de deegnestjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
2. Klop de eidooier met het citroensap en de knoflook goed los. Giet beide oliën geleidelijk al kloppend erbij, tot de aioli zo dik is als mayonaise. Breng op smaak met zout.
3. Spoel de garnalen in een vergiet af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Hak de garnalen fijn met een mes of maal kort in de keukenmachine. Meng met de citroenrasp, koriander, een snufje zout en chilipeper.
4. Zet de filonestjes op borden en verdeel de garnalentartaar erover. Bedruppel met de aioli en garneer met koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
560 kcal
Vetten
50 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie