
Filorolletjes met spinazie en feta
Voorgerecht
10 pers.
ca. 20 min
Grieks
Ingrediënten
150 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
5 vellen filodeeg (ontdooid)
150 gram feta (verkruimeld)
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel honing
30 gram boter
Bereidingswijze
1. Laat de spinazie en het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200ºC. Knijp de spinazie uit, verkruimel de feta erboven en meng samen met de pijnboompitten en honing. Breng op smaak met zout en peper en maak er 10 porties van. Smelt de boter.
2. Halveer de vellen filodeeg in de lengte, zodat je 10 lange vellen hebt. Bewaar de vellen die je nog niet gebruikt onder een vochtige theedoek.
3. Bestrijk een deegvel met wat gesmolten boter. Schep 1 portie spinaziemengsel aan de korte onderkant van het vel, houd rondom een rand vrij. Rol de börek vanaf de onderkant een slag op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op. Maak zo ook de andere börek.
4. Leg de börek op de bakplaat en bestrijk met de rest van de boter. Bak in 15 min. in de oven licht goudgeel en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
127 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
6 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie