Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Fish and chips met aspergesalade

Fish and chips met aspergesalade

Ingrediënten

  • 500 gram pangasiusfilets
  • 700 gram frietjes
  • 1 zakje viskruid
  • 800 gram witte asperges
  • 4 stuks eieren
  • 2 eetlepels yoghurt-mayonaise
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 stuk rode ui
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 100 gram cornflakes
  • 3 eetlepels bloem
Fish and chips met aspergesalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verhit de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Schil de asperges net onder de kop in een rechte lijn naar beneden en snijd 3 cm van de harde onderkant.
  3. 3. Leg de asperges in een ruime pan en voeg voldoende koud water toe tot de asperges volledig onderstaan. Breng het water aan de kook en kook de asperges 5 minuten. Draai het vuur uit en gaar de asperges met de deksel op de pan nog 10-15 minuten afhankelijk van de dikte.
  4. 4. Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook en kook 3 eieren 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water, pel en prak ze fijn met een vork.
  5. 4. Plet de cornflakes, breek een ei in een kom en kluts deze los. Meng de bloem met de viskruiden. Dep ondertussen de pangasiusfilets droog met een vel keukenpapier en snijd deze in gelijke stukken. Wentel de stukken vis door het bloemmengsel, vervolgens door het ei en tot slot door de cornflakes. Herhaal deze stap voor een extra knapperig resultaat.
  6. 5. Plaats vervolgens de frietjes en de vis circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. 6. Snijd ondertussen de asperges in gelijk stukken, pel en snijd de rode ui in dunne ringen en hak de peterselie fijn. Meng de asperges met de rode ui, het ei, de peterselie, de yoghurt-mayonaise en de kwark en breng op smaak met peper.
  8. 7. Verdeel de fish and chips met aspergesalade over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 617
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 64 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 7