
Fish & chips met groene-bonensalade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
48.68 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Ovenfriet
1 Plant Peterselie
1 stuk Sjalot
2 theelepel Tijm
1 theelepel Mosterd
1 theelepel Rode wijnazijn
1 theelepel Citroenrasp
160 gram Doperwten
200 gram Gebroken sperziebonen
155 gram Tuinboontjes
155 gram Edamame bonen
150 ml Yoghurt
150 gram Remouladesaus
440 gram Lekkerbek
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Haal de blaadjes van de peterselie los en leg ze in een bak met ijswater. Snipper de sjalot en hak de tijm fijn. Meng de mosterd met de azijn, twee eetlepels extra vierge olijfolie, het citroenrasp, de sjalot, tijm, een snuf zout en zwarte peper. Proef en breng eventueel extra op smaak met de gebruikte ingrediënten.
3. Giet de peterselie af en droog in een schone theedoek. Doe alle bonen bij elkaar in een vergiet en spoel af onder de koude kraan. Meng de bonen met de dressing en tot slot ook de peterselieblaadjes. Laat op kamertemperatuur staan tot de rest klaar is.
4. Meng de yoghurt met de remouladesaus. Zet apart. Verwarm de lekkerbek volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de friet uit de oven en breng op smaak met zout. Serveer de friet met de lekkerbekjes, de remouladesaus en de groene-bonensalade.
Meer recepten in de categorie