
Fish and chips
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Engels
Ingrediënten
900 gram aardappelpartjes (met schil, koelvers)
2 eetlepels zonnebloemolie
4 lekkerbekjes (diepvries)
400 gram diepvriestuinerwten
100 gram zuivelspread knoflook & kruiden
8 augurken
0 ravigotesaus
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de aardappelpartjes om met de olie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Leg de bevroren lekkerbekjes naast elkaar in de ovenschaal.
2. Rooster de aardappelpartjes en lekkerbekjes onder elkaar 20 min. in de oven. Schep halverwege de aardappeltjes om en wissel de schaal en bakplaat van plek in de oven.
3. Maak intussen de erwtendip. Kook de erwten 4 min. Giet af, bewaar wat kookvocht en pureer met de staafmixer samen met de zuivelspread tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
4. Serveer de aardappeltjes met de vis, erwtendip, augurken en ravigotesaus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
643 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
24 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie